Leander, babérrózsa, Nerium oleander, rózsababér, mediterrán növény > Leander - wyw.hu

Tartalom:
Talált weboldalak ebben a kategóriában: Leander, babérrózsa, Nerium oleander, rózsababér, mediterrán növény > 12 weboldal. Kategória leírása: A leander vagy babérrózsa (Nerium oleander) fás szárú, örökzöld cserje. Népszerű mediterrán növény, csodás virágokkal, viszont a növény minden része tartalmaz mérgező vegyületeket.

leander.wyw.hu Rendezés: PageRank szerint | Találatok szerint | Értékelés | Névsor szerint

Nerium Oleander
Nerium Oleander
http://kisparna.hu/kiskert/cikkek.php?id=39

Nerium Oleander - A leander: Őshazája a Földközi-tenger környéke, ahol jellegzetesen díszítik az utak mentét, városokat, falvakat. Sok színváltozata van, melyeket szépen kombinálhatunk a kertünkben illetve a teraszokon, csak arra nagyon ügyeljünk, hogy mérgező. Meleg, napos helyeket szereti, sok-sok vízzel.

kisparna.hu
Délről jött, nálunk maradt
Délről jött, nálunk maradt
http://www.balintgazda.hu/aktualis-kert/julius/a-leander.html

Bálint Gazda honlapja: A leanderek a mediterrán vidékről érkeztek és csodás virágaikkal, hamar megkedveltették magukat, annak ellenére, hogy mérgező. Ma már itthon van nálunk, családtag lett. Északi széltől védett, meleg, napos helyen tartsuk. A leander meleget, napsütést, bőséges öntözést és sok tápanyagot kedvel. Hetente egyszer öntözzük meg tápoldattal, ezt bőséges virágzással fogja meghálálni.

www.balintgazda.hu
Sárga leander (Thevetia Peruviana)
Sárga leander (Thevetia Peruviana)
http://www.botanikaland.hu/thevetia-peruviana/sarga-leander/

Botanikaland ismertető: A Mexikóból származó Sárga leander (Thevetia Peruviana), közeli rokona a mindenki által ismert közönséges leandernek. Felépítésükben hasonlóak, csak a viráguk különbözik, mely sárga, barack és fehér is lehet. A sárga leander szintén mérgező, irritációt okozhat.

www.botanikaland.hu
Leander fajták
Leander fajták
http://leanderek.gportal.hu/gindex.php?pg=35005061

Az oldalon 212 fajta leander felsorolását, neveit találjuk meg. Sajnos képek nincsenek hozzájuk, de így is hasznos lehet a rajongóknak, virágszeretőknek.

leanderek.gportal.hu
Fajták leírással
Fajták leírással
http://leanderek.gportal.hu/gindex.php?pg=35001449

Leander fajták képekkel, általános leírásokkal, értékeléssel.

leanderek.gportal.hu
Mérgező, de csodaszép!
Mérgező, de csodaszép!
http://www.edenkert.hu/diszkert/viragagyasok/mergezo-leander-disznoveny/4233/

A meténgfélék családjába tartozó leander, örökzöld növény és egyben egyike a legmérgezőbb szobanövényeknek. Kevés gondozást igényel és csodásan mutat teraszokon, kertekben. Annak ellenére, hogy mérgező nedvei vannak, népszerűsége töretlen, mert látványa mindenkit elvarázsol.

www.edenkert.hu
Leander (Babérrózsa)
Leander (Babérrózsa)
http://www.szepzold.hu/a_leander_vagy_baberrozsa_

A mediterrán nyaralások felejthetetlen emléke, a sok-sok színes leanderözön. Sajnos nálunk kiültetve, a téli fagyok miatt nem él meg, emiatt csak cserépben, dézsában nevelhetünk, majd télire teleltetjük.

www.szepzold.hu
Mediterrán szépség
Mediterrán szépség
http://www.botanikaland.hu/nerium-oleander/leander/

A mediterrán szépség, egyik legkedveltebb dézsás növényünk, melyek napos helyen és megfelelő gondoskodással, gyönyörű dísze lehet kertünknek, teraszunknak. Színváltozatok: rózsaszín, piros, lazacsárga, fehér és cirmos. Gondozása egyszerűnek tűnik, de folyamatos gondoskodást és figyelmet igényel. Napimádó, vízimádó a kis szépség. Figyelem! A növény minden része mérgező!

www.botanikaland.hu
Leander vagy babérrózsa
Leander vagy babérrózsa
http://hu.wikipedia.org/wiki/Leander_%28n%C3%B6v%C3%A9nynemzets%C3%A9g%29

Wikipédia ismertető: A leander vagy más néven babérrózsa, a meténgfélék családjába tartozó nemzetség. Ez a szép fás szárú, örökzöld cserje a dél-Európa meleg tájairól, a Földközi-tenger felől érkezett hozzánk és szép virágaival megkedveltette magát hazánkban is. Már az ókorban is dísznövénynek ültették. A növényben megtalálható az oleandrin nevű glükozidát melyet fejfájás, rosszullét ellen használják a gyógyászatban. Nagyobb dózisban halálosan mérgező.

hu.wikipedia.org
Leánder: mediterrán hangulat a kertben
Leánder: mediterrán hangulat a kertben
http://www.gardening.ro/index.php?option=com_content&task=view&id=54&Itemid=1

A mediterrán vidékek egyik éke, a virágba borult örökzöld leánderbokrok. Metszéssel fa és bokor formájúra is alakíthatjuk. Könnyen nevelhető, szereti a napfényt és a vizet.

www.gardening.ro
Színpompás mediterrán növény
Színpompás mediterrán növény
http://www.greengarden.hu/index.php/cikkek/142-szinponpas-leanderek

Aki még tanácstalan, hogy mivel tehetné még különlegesebbé kertjét, teraszát, annak javasolnám, hogy ismerkedjen meg a leanderekkel. Színpompás virágai, megjelenése igazi mediterrán hangulattal itatja át a kertet, teraszunkat. Gondozása nem okoz problémát, ha egy-két dologra odafigyelünk.

www.greengarden.hu
Európai leander (Nerium Oleander)
Európai leander (Nerium Oleander)
http://www.edenkert.hu/szobanoveny/leveldiszek-s-m-meret/europai-leander-ner ...

Az európai leander virágai egyszerűek vagy teltek, melyeknek számos színváltozatával találkozhatunk ma már: piros, rózsaszín, narancssárga, sárga és fehér. Mediterrán, fás szárú növény, levelei hosszúkásak, 150-180 cm magasságot is elérik. Mérgező nedvei miatt, óvatosan kezeljük a növényt, és alaposan mossuk kezet utána.

www.edenkert.hu
Oldal leírása
leander.wyw.hu: A leanderek (Nerium oleander), a mediterrán hangulatú kertek királynői. Népszerűsége mérgező nedvei ellenére, töretlen hazánkban. Leanderekkel foglalkozó weboldalak gyűjteménye és információk minden mennyiségben, ami fontos kiindulópont lehet minden leander kedvelő és tulajdonos számára. Leanderek gondozása, igényei, szaporítása, metszése, teleltetése, valamint betegségei, és kártevői.
Gyűjteményünkben 136 válogatott leander témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Szponzorált linkek
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Csevegő
Aktív linkek: 136 | Várakozó linkek: 1 | Ajánlott linkek: 1 | Linkre kattintás összesen: 25797