Leander, babérrózsa, Nerium oleander, rózsababér, mediterrán növény > Leander - wyw.hu

Talált weboldalak ebben a kategóriában: Leander, babérrózsa, Nerium oleander, rózsababér, mediterrán növény > 12 weboldal. Kategória leírása: A leander vagy babérrózsa (Nerium oleander) fás szárú, örökzöld cserje. Népszerű mediterrán növény, csodás virágokkal, viszont a növény minden része tartalmaz mérgező vegyületeket.
Szponzorált linkek
Nerium Oleander
http://kisparna.hu/kiskert/cikkek.php?id=39

Nerium Oleander - A leander: Őshazája a Földközi-tenger környéke, ahol jellegzetesen díszítik az utak mentét, városokat, falvakat. Sok színváltozata van, melyeket szépen kombinálhatunk a kertünkben illetve a teraszokon, csak arra nagyon ügyeljünk, hogy mérgező. Meleg, napos helyeket szereti, sok-sok vízzel.

Nerium Oleander
Délről jött, nálunk maradt
http://www.balintgazda.hu/aktualis-kert/julius/a-leander.html

Bálint Gazda honlapja: A leanderek a mediterrán vidékről érkeztek és csodás virágaikkal, hamar megkedveltették magukat, annak ellenére, hogy mérgező. Ma már itthon van nálunk, családtag lett. Északi széltől védett, meleg, napos helyen tartsuk. A leander meleget, napsütést, bőséges öntözést és sok tápanyagot kedvel. Hetente egyszer öntözzük meg tápoldattal, ezt bőséges virágzással fogja meghálálni.

Délről jött, nálunk maradt
Sárga leander (Thevetia Peruviana)
http://www.botanikaland.hu/thevetia-peruviana/sarga-leander/

Botanikaland ismertető: A Mexikóból származó Sárga leander (Thevetia Peruviana), közeli rokona a mindenki által ismert közönséges leandernek. Felépítésükben hasonlóak, csak a viráguk különbözik, mely sárga, barack és fehér is lehet. A sárga leander szintén mérgező, irritációt okozhat.

Sárga leander (Thevetia Peruviana)
Leander fajták
http://leanderek.gportal.hu/gindex.php?pg=35005061

Az oldalon 212 fajta leander felsorolását, neveit találjuk meg. Sajnos képek nincsenek hozzájuk, de így is hasznos lehet a rajongóknak, virágszeretőknek.

Leander fajták
Fajták leírással
http://leanderek.gportal.hu/gindex.php?pg=35001449

Leander fajták képekkel, általános leírásokkal, értékeléssel.

Fajták leírással
Mérgező, de csodaszép!
http://www.edenkert.hu/diszkert/viragagyasok/mergezo-leander-disznoveny/4233/

A meténgfélék családjába tartozó leander, örökzöld növény és egyben egyike a legmérgezőbb szobanövényeknek. Kevés gondozást igényel és csodásan mutat teraszokon, kertekben. Annak ellenére, hogy mérgező nedvei vannak, népszerűsége töretlen, mert látványa mindenkit elvarázsol.

Mérgező, de csodaszép!
Leander (Babérrózsa)
http://www.szepzold.hu/a_leander_vagy_baberrozsa_

A mediterrán nyaralások felejthetetlen emléke, a sok-sok színes leanderözön. Sajnos nálunk kiültetve, a téli fagyok miatt nem él meg, emiatt csak cserépben, dézsában nevelhetünk, majd télire teleltetjük.

Leander (Babérrózsa)
Mediterrán szépség
http://www.botanikaland.hu/nerium-oleander/leander/

A mediterrán szépség, egyik legkedveltebb dézsás növényünk, melyek napos helyen és megfelelő gondoskodással, gyönyörű dísze lehet kertünknek, teraszunknak. Színváltozatok: rózsaszín, piros, lazacsárga, fehér és cirmos. Gondozása egyszerűnek tűnik, de folyamatos gondoskodást és figyelmet igényel. Napimádó, vízimádó a kis szépség. Figyelem! A növény minden része mérgező!

Mediterrán szépség
Leander vagy babérrózsa
http://hu.wikipedia.org/wiki/Leander_%28n%C3%B6v%C3%A9nynemzets%C3%A9g%29

Wikipédia ismertető: A leander vagy más néven babérrózsa, a meténgfélék családjába tartozó nemzetség. Ez a szép fás szárú, örökzöld cserje a dél-Európa meleg tájairól, a Földközi-tenger felől érkezett hozzánk és szép virágaival megkedveltette magát hazánkban is. Már az ókorban is dísznövénynek ültették. A növényben megtalálható az oleandrin nevű glükozidát melyet fejfájás, rosszullét ellen használják a gyógyászatban. Nagyobb dózisban halálosan mérgező.

Leander vagy babérrózsa
Leánder: mediterrán hangulat a kertben
http://www.gardening.ro/index.php?option=com_content&task=view&id=54&Itemid=1

A mediterrán vidékek egyik éke, a virágba borult örökzöld leánderbokrok. Metszéssel fa és bokor formájúra is alakíthatjuk. Könnyen nevelhető, szereti a napfényt és a vizet.

Leánder: mediterrán hangulat a kertben
Színpompás mediterrán növény
http://www.greengarden.hu/index.php/cikkek/142-szinponpas-leanderek

Aki még tanácstalan, hogy mivel tehetné még különlegesebbé kertjét, teraszát, annak javasolnám, hogy ismerkedjen meg a leanderekkel. Színpompás virágai, megjelenése igazi mediterrán hangulattal itatja át a kertet, teraszunkat. Gondozása nem okoz problémát, ha egy-két dologra odafigyelünk.

Színpompás mediterrán növény
Európai leander (Nerium Oleander)
http://www.edenkert.hu/szobanoveny/leveldiszek-s-m-meret/europai-leander-ner ...

Az európai leander virágai egyszerűek vagy teltek, melyeknek számos színváltozatával találkozhatunk ma már: piros, rózsaszín, narancssárga, sárga és fehér. Mediterrán, fás szárú növény, levelei hosszúkásak, 150-180 cm magasságot is elérik. Mérgező nedvei miatt, óvatosan kezeljük a növényt, és alaposan mossuk kezet utána.

Európai leander (Nerium Oleander)
Hirdetések
Oldal leírása
leander.wyw.hu: A leanderek (Nerium oleander), a mediterrán hangulatú kertek királynői. Népszerűsége mérgező nedvei ellenére, töretlen hazánkban. Leanderekkel foglalkozó weboldalak gyűjteménye és információk minden mennyiségben, ami fontos kiindulópont lehet minden leander kedvelő és tulajdonos számára. Leanderek gondozása, igényei, szaporítása, metszése, teleltetése, valamint betegségei, és kártevői.
Gyűjteményünkben 138 válogatott leander témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Aktív linkek: 138 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 1 | Linkre kattintás összesen: 27743