Leander gondozása, leander metszése, leander öntözése > Leander - wyw.hu

Talált weboldalak ebben a kategóriában: Leander gondozása, leander metszése, leander öntözése > 16 weboldal. Kategória leírása: A leander igényei, gondozása télen és nyáron. Leanderek öntözése, permetezése, metszése, tápanyag igénye.
Szponzorált linkek
Tudnivalók a gondozásáról
http://leander-elado.blog.hu/2010/03/15/leander_gondozasa_teleltetese_betegsegei

Leander kertészet, Csopak: Hasznos tudnivalók a leanderről, gondozása, ápolása, igényei, növényvédelme. A vegetációs időszakban nagy a fényigénye, a teljesen napos, meleg helyet szereti, sok locsolással. Ügyelni kell a megfelelő növényvédelemre is, gyakori támadó lehet a levéltetű, pajzstetű, tripsz, takácsatka, valamint előfordulhatnak kórokozók, mint például: leanderrák, gombás levélfoltosság. Hasznos tipp: A levéltetvekre a közeli levendula illata riasztó hatású.

Tudnivalók a gondozásáról
Gondozás, metszés és szaporítás
http://www.edenkert.hu/diszkert/diszfak-es-cserjek/leander-gondozas-szaporit ...

Tavasszal érdemes a hajtásokat visszametszeni, a leander mindig az előző évi hajtásokon virágzik. A leander rengeteg vizet igényel, egy nagyobb földlabdás, terebélyes növény a melegebb napokon akár 20 litert is elpárologtat. Ha kevés vizet kap, akkor eldobálja a leveleit, de az sem tesz jót, ha túllocsoljuk.

Gondozás, metszés és szaporítás
Gondozási kisokos
http://leanderek.gportal.hu/gindex.php?pg=14400984

Leanderek gondozása, ápolása tavasszal, nyáron, ősszel és télen. Sokan egyszerűnek gondolják, de ha szép növényt és pompázó virágokat szeretnénk, bizony sok mindenre kell odafigyelni. Az oldal foglalkozik: cserepek, átültetés, elhelyezés, locsolás, tápoldatozás, betegségek, elváltozások kérdéseivel.

Gondozási kisokos
Metszési módok
http://leanderek.gportal.hu/gindex.php?pg=14401016

Be kell vallani, igazán szép formájú leanderünk általában csak alakító metszésekkel lehet. Általában tavasz közeledtével állunk neki a műveletnek, de ha szükségesnek érezzük, bármikor elvégezhetjük. Leander metszése: bokrosítás, fiatalítás, törzses, fa formájú leander kialakítása... Hasznos tippek, tanácsok, fotókkal, hogyan metsszük meg leanderünket.

Metszési módok
A dús virágzás elérésének titka
http://www.edenkert.hu/edenkert-tv/diszkert/leander-viragzas-titka/4746/

Bálint Károly kertépítő tanácsai az édenkert.hu oldalán. Bár nem nehéz a leander tartása, mégis sokunknak nem olyan dúsan virágzik, mint ahogy kéne. Lássuk a befolyásoló tényezőket...

A dús virágzás elérésének titka
Hogyan kell metszeni?
http://www.edenkert.hu/diszkert/erkely-es-terasz/leander-felkeszitese-szezon ...

Tavasszal, ha már túl nagyra nőtt a leanderünk, érdemes valamennyire visszametszeni. A gazdagabb virágzás érdekében az idősebb fácskákat, bokrokat a tél végével kell visszametszeni, fiatalítani. A fiatal növényeket pedig azért, hogy bokrosodjon, elágazó korona alakuljon ki.

Hogyan kell metszeni?
Nevelése, tartása
http://www.kiskegyed.hu/kiskegyed-otthona/kiskegyed-otthona/a-leander-gondoz ...

A leanderek gondozása nem nehéz feladat, ha figyelembe vesszük igényeit. A leander és nevelője számára is kritikus időszak a tél. Megfelelő, fagymentes helyre kell eltenni a növényt.

Nevelése, tartása
A virágözön titka
http://www.szepzold.hu/hatvan_liter_viragozon

Ma már nem újdonság a leander, sokat lehet olvasni gondozásáról, mégis sokan megkérdezik mitől ilyen szépek az enyéim. Íme néhány hasznos tipp, amit megtaláltok cikkemben: helyes metszés, visszavágás, növényvédelem, igényei (tápoldat, víz), nagy terjedelmű, idős növények gondozása.

A virágözön titka
Leander metszése
http://kertember-kerteszkedj.blogspot.hu/2012/03/leander-metszese.html

A teleltetés hatásai, betegségek és kártevők ismertetése után, részletesem olvashatunk a leanderek metszési módjairól. El kell dönteni, hogy miért metszünk: metszéssel csökkenthetünk leanderünk méretén, dúsíthatjuk, bokrosíthatjuk, ifjítás, ritkító metszés, megújító metszés vagy valami megtámadta és védekezési célból metsszük le a beteg részt...

Leander metszése
Gondozási tanácsok
http://www.gyenesleander.hu/index.php?menu=leandergondoz

Gondozási tanácsok röviden, lényegre törően: leanderek gondozása, metszése, növényvédelme, teleltetése, hogy a növények egészségesek legyenek és örömet okozzanak.

Gondozási tanácsok
Ápolásuk röviden
http://www.gazdabolt.hu/index.php?route=information/kb/page&category_id=7&pa ...

A leanderek ápolása röviden, tömören. Napfényt és vizet igényel, nyáron hetente egyszer tápoldatozzuk. A leánder tavasszal, amikor a teleltetőből kivisszük, természetes módon elveszíti néhány levelét, de ha tömeges a levélvesztés, akkor valami környezeti stresszhatás érte. A felkopaszodott hajtásokat vágjuk vissza.

Ápolásuk röviden
Tavaszi gondozás
http://kertiviragok.blogspot.hu/2010/03/leander-tavaszi-gondozasa.html

Közeleg a tavasz, leandereink is ébredeznek téli nyugalmukból. Ahhoz hogy dúsan virágzó, egészséges növényt kapjunk egész nyáron, most kell odafigyelni a gondozásra. Tavasszal az első dolog az átültetés, ha az két éve már nem volt. Kitelepítésnél érdemes először árnyékos helyet keresni számára, mert a tavaszi napsugár apró barna foltokat okozhat, vagyis égési sérülést a növényen.

Tavaszi gondozás
A helyes tápoldatozás
http://www.leanderbolt.hu/tapoldatozas

A tápanyagok pótlása tápoldatokkal nem csak a virágzó kifejlett növényeknek szükséges, hanem a magoncoknak és a virágzás előtt álló növényeknek is fontos! A fiatal növénykéket fokozatosan kell hozzászoktatni az oldathoz. A virágzó növényeknél fontos, hogy magas káliumtartalmút használjunk, mert köztudott hogy a a virágzó növények számára nagyon fontos nyomelem.

A helyes tápoldatozás
Ültetés, átültetés
http://www.leanderbolt.hu/ueltetes

Fiatal, meggyökeresedett leanderek ültetése, valamint növekedő leanderek átültetése. A nagy méretű leanderek átültetése ajánlott 3 évente, ami nem kis feladat, néha két embert is igényel. Amennyiben már akkora a növényünk, hogy már nincs rá mód nagyobb méretbe átrakni, akkor marad a drasztikus módszer: a gyökérzet metszése.

Ültetés, átültetés
Hasznos tanácsok a leander gondozásához
http://www.citygreen.hu/index.php/disznovenyek/122-a-leander-gondozasa

Cikkünkben a leander gondozásához adunk segítséget olvasóink számára, a leander teleltetéséről külön cikkben is írunk. Weboldalunkon a dísznövények, szobanövények, valamint a gyógy és fűszernövények gondozásától olvashatnak látogatóink.

Hasznos tanácsok a leander gondozásához
Hirdetések
Előző lap [1] 2 Következő lap
Oldal leírása
leander.wyw.hu: A leanderek (Nerium oleander), a mediterrán hangulatú kertek királynői. Népszerűsége mérgező nedvei ellenére, töretlen hazánkban. Leanderekkel foglalkozó weboldalak gyűjteménye és információk minden mennyiségben, ami fontos kiindulópont lehet minden leander kedvelő és tulajdonos számára. Leanderek gondozása, igényei, szaporítása, metszése, teleltetése, valamint betegségei, és kártevői.
Gyűjteményünkben 138 válogatott leander témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Aktív linkek: 138 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 1 | Linkre kattintás összesen: 27743