A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

ABC szerint > Leander - wyw.hu

Tartalom:

leander.wyw.hu

A dús virágzás elérésének titka
A dús virágzás elérésének titka
http://www.edenkert.hu/edenkert-tv/diszkert/leander-viragzas-titka/4746/

Bálint Károly kertépítő tanácsai az édenkert.hu oldalán. Bár nem nehéz a leander tartása, mégis sokunknak nem olyan dúsan virágzik, mint ahogy kéne. Lássuk a befolyásoló tényezőket...

www.edenkert.hu
A helyes tápoldatozás
A helyes tápoldatozás
http://www.leanderbolt.hu/tapoldatozas

A tápanyagok pótlása tápoldatokkal nem csak a virágzó kifejlett növényeknek szükséges, hanem a magoncoknak és a virágzás előtt álló növényeknek is fontos! A fiatal növénykéket fokozatosan kell hozzászoktatni az oldathoz. A virágzó növényeknél fontos, hogy magas káliumtartalmút használjunk, mert köztudott hogy a a virágzó növények számára nagyon fontos nyomelem.

www.leanderbolt.hu
A leanderek károsítói
A leanderek károsítói
http://www.novenyorvos.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=145:a ...

www.novenyorvos.hu - Növényorvos portál és növényvédő szer webáruház. Hasznos cikk a leanderek károsítóiról: baktériumos és gombás betegségek, kártevők ismertetése. Az oldalon vásárolhat a növénypatikából, valamint kérheti szakember segítségét kár- és kórkép meghatározásra és / vagy helyszíni szemrevételezésre, szaktanácsadásra!

www.novenyorvos.hu
A leánder károsítói és betegségei
A leánder károsítói és betegségei
http://kertpont.hu/index.php?menu=cikk&CId=734

A csodás virágú leander, kedvelt dísznövényeink egyike. Tekintsük át betegségeit és kártevőit. Érdemes gyakran figyelni a hajtásokat, hogy tapasztalunk-e elváltozásokat. Gyakran előfordul, hogy amikor bevisszük teleltetni, egyúttal a kártevők is bekerülnek, melyek szépen felszaporodnak, így tavaszra egy legyengült növényt hozunk ki. Az utóbbi években, sajnos hazánkban is megjelent a Pseudomonas syringae pv. savastanoi okozta Pseudomonászos rákosodás, mely a növény valamennyi zöld részén néhány mm-es méretű, feketés színű daganatokat okoz.

kertpont.hu
A virágözön titka
A virágözön titka
http://www.szepzold.hu/hatvan_liter_viragozon

Ma már nem újdonság a leander, sokat lehet olvasni gondozásáról, mégis sokan megkérdezik mitől ilyen szépek az enyéim. Íme néhány hasznos tipp, amit megtaláltok cikkemben: helyes metszés, visszavágás, növényvédelem, igényei (tápoldat, víz), nagy terjedelmű, idős növények gondozása.

www.szepzold.hu
Alattomos, bújkáló ellenség: a takácsatka
Alattomos, bújkáló ellenség: a takácsatka
http://nol.hu/lap/lakaskulcs/20111014-leanderek_veszelyben

Amennyiben takácsatka fertőzésre gyanakszunk, nem szabad késlekedni, azonnal cselekedni kell. Aki ilyen növénnyel indul a télnek, biztos lehet benne, hogy tavaszra kopasz virgácsot talál az edényben. Ha nem figyelünk eléggé, észrevétlenül teszik tönkre a növényt.

nol.hu
Alkalmas a kertem mediterrán növényeknek?
Alkalmas a kertem mediterrán növényeknek?
http://www.edenkert.hu/szobanoveny/egzotikus-szobanovenyek/legszebb-mediterr ...

Mielőtt nekilátunk drága és egzotikus növényeket vásárolni, nem árt tudni: a mediterrán növények számára a legelőnyösebb a dél, délnyugati fekvés, viszonylag szélvédett, akár lejtős terület a kertben. Számtalan éghajlati tényező befolyásolja a növények életét, és jobb, ha előtte feltérképezi. Ajánlott fajok: Japán manilakender (évelő banán), örökzöld liliomfa (Magnolia grandifolia), sziklapálma (Brahea armata)...

www.edenkert.hu
Az angyaltrombita gondozása
Az angyaltrombita gondozása
http://www.citygreen.hu/index.php/disznovenyek/125-az-angyaltrombita-gondozasa

Cikkünkben az angyaltrombita gondozási tudnivalóiról írunk. A leanderhez hasonlóan, ezt a pompás virágú dísznövényt is fagymentesen kell teleltetni. Honlapunkon további növénygondozási tanácsokat, valamint dísznövény és szobanövény portrékat olvashat.

www.citygreen.hu
Oldal leírása
leander.wyw.hu: A leanderek (Nerium oleander), a mediterrán hangulatú kertek királynői. Népszerűsége mérgező nedvei ellenére, töretlen hazánkban. Leanderekkel foglalkozó weboldalak gyűjteménye és információk minden mennyiségben, ami fontos kiindulópont lehet minden leander kedvelő és tulajdonos számára. Leanderek gondozása, igényei, szaporítása, metszése, teleltetése, valamint betegségei, és kártevői.
Gyűjteményünkben 136 válogatott leander témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Szponzorált linkek
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Csevegő
Aktív linkek: 136 | Várakozó linkek: 1 | Ajánlott linkek: 1 | Linkre kattintás összesen: 25797