Top 40 legújabb link > Leander - wyw.hu

Tartalom:

leander.wyw.hu

Plantium - minőségi beltéri és kültéri kaspók értékesítése
Plantium - minőségi beltéri és kültéri kaspók értékesítése
http://www.plantium.hu/

A Plantium kaspók kialakításánál nem csupán a minimalista dizájn és a szépség dominált, de legalább ekkora hangsúlyt kapott a kényelem is. Kül- és beltéri növények és kaspók széles választékát találja nálunk.

www.plantium.hu
Hasznos tanácsok a leander gondozásához
Hasznos tanácsok a leander gondozásához
http://www.citygreen.hu/index.php/disznovenyek/122-a-leander-gondozasa

Cikkünkben a leander gondozásához adunk segítséget olvasóink számára, a leander teleltetéséről külön cikkben is írunk. Weboldalunkon a dísznövények, szobanövények, valamint a gyógy és fűszernövények gondozásától olvashatnak látogatóink.

www.citygreen.hu
Az angyaltrombita gondozása
Az angyaltrombita gondozása
http://www.citygreen.hu/index.php/disznovenyek/125-az-angyaltrombita-gondozasa

Cikkünkben az angyaltrombita gondozási tudnivalóiról írunk. A leanderhez hasonlóan, ezt a pompás virágú dísznövényt is fagymentesen kell teleltetni. Honlapunkon további növénygondozási tanácsokat, valamint dísznövény és szobanövény portrékat olvashat.

www.citygreen.hu
Tölgyfa, kézműves virágdézsák
Tölgyfa, kézműves virágdézsák
http://viragdezsa.hu/

Kézműves, tölgyfából készült virágdézsák, ha unod a boltok műanyag kínálatát. Belsejük kiégetéssel és többrétegű lakkozással van tartósítva. Többféle forma közül válogathatnak. Elérhetőség az oldalon - Veszprém megye, Bakonynána.

viragdezsa.hu
Kültéri, kerti bútorok
Kültéri, kerti bútorok
http://kertibutor.wyw.hu/

A jó idő beköszöntével elérkezik a kertszezon, amikor nagyszerű élmény a kertben vagy teraszon kikapcsolódni. A felüdüléshez nem csak szép növények, hanem kényelmes kerti bútorok is szükségesek. Kerti bútorokkal foglalkozó weboldalak gyűjteménye, hogy gyorsan és felesleges keresgélések nélkül rátalálj a különböző bútorokra: Nád, fa, fém, műanyag, rattan, műrattan bútorok. Gyártók, forgalmazók, használt bútorok. Napozóágyak, függőágy, kerti asztalok, székek, padok, napernyők...

kertibutor.wyw.hu
Könyvújdonság: Leander oázis a terszunkon
Könyvújdonság: Leander oázis a terszunkon
http://dekoresmentha.blogspot.hu/2012/06/leanderes-konyvujdonsag.html

Ajánljuk figyelmükbe Hámori Mariann és Heyek Andrea hiánypótló új könyvét, mely minden leánder tulajdonos és rajongó polcán helyet kaphat. Hiánypótló, mert: A hazai kertészeti könyvek általában csak röviden foglalkoznak a leanderekkel, miközben sokan nincsenek tisztában az alapvető tennivalókkal és el sem tudják képzelni, hogy több száz, eltérő szín- és formavilágú változatuk is létezik már. A szerzők hétköznapi tapasztalataikat átadva, „hobbikertész szemmel” szeretnének segíteni, hogy mindenki nagy örömét lelje ennek a gyönyörű növénynek a nevelésében a hazai időjárási viszonyok között.

dekoresmentha.blogspot.hu
Kertészeti áruda Gárdony
Kertészeti áruda Gárdony
http://kerteszetiarudagardony.hu/nerium-oleander-leander/

Kiépített saját parkolóval várjuk kedves vásárlóinkat. Cím: 2483 Gárdony, Szabadság út 42. Kínálatunkból: díszfák, díszcserjék, trópusi és mediterrán különlegességek, leander, egynyári virágok, kertápolási termékek...

kerteszetiarudagardony.hu
Kolibri kertészet: Piros leander
Kolibri kertészet: Piros leander
http://www.kolibrikerteszet.hu/leander_piros_ujdonsag

Kolibri kertészet webáruháza: Piros leander (újdonság) rendelhető. 20-30 cm-es, koronás fácskává vagy bokrossá nevelhető.

www.kolibrikerteszet.hu
Fehér leander
Fehér leander
http://www.kolibrikerteszet.hu/leander_feher

Kolibri dísznövény kertészet webáruház kínálatában: Fehér leander. 20-30 cm-es rendelhető.

www.kolibrikerteszet.hu
Sieberz: Oleander Rot - Piros leander
Sieberz: Oleander Rot - Piros leander
http://www.sieberz.hu/termek/leander-piros/

A piros virágú leander utánozhatatlan mediterrán hangulatot áraszt kertünkben, teraszunkon. Rendeljen a Sieberz webáruházból, amíg készleten található.

www.sieberz.hu
Kedvelt növényeink teleltetése
Kedvelt növényeink teleltetése
http://www.haszon.hu/agrar/gazdaasszony/545-koezkedvelt-disznoevenyek-telelt ...

Kertek és balkonok kedvelt növényei közé tartozik a muskátli és adália. Ahol van rá hely, egyre nagyobb divat a dézsás mediterrán cserjék tartása is, ilyen a leander és a murvafürt, ismertebb nevén Bougainvillea. Hogyan teleltessük őket?

www.haszon.hu
Növényteleltető praktikák
Növényteleltető praktikák
http://www.otvenentul.hu/forumtopic.php?PageID=6172

Amikor közeleg a fagyok ideje, ne hagyd az utolsó pillanatra a fagyra legérzékenyebb növények behordását! A különböző éghajlati övekről származó balkonnövényeink tűrőképessége is fajtánként változó. 3 csoportba szedtük: 1. Fokozottan fagyérzékeny növények – ezeket az első fagyok előtt be kell vinni: murvafürt, citrusfélék, mirtusz, angyaltrombita, futó muskátlifajták. 2. Enyhén fagytűrő növények (- 5 fokig télállók, nem kell sietni): datolyapálma, fukszia, leánder, sétányrózsa, szerelemvirág, Washington-pálma, hortenzia, álló muskátlifajták. 3. Közepesen fagytűrők (rövid ideig tartó, -10 fokot is elviselik): puszpáng, babérsom, rozmaring, gránátalma, kínai kenderpálma, bambuszok.

www.otvenentul.hu
Teleltetés, téliesítés
Teleltetés, téliesítés
http://www.viragkotorita.hu/leander-teleltetese/

Nyárasdy Rita webnaplója. A leander neve Nerium oleander, ez Néreuszra, a vizek görög istenére utal. Hasonlóan a fázós mediterrán növényekhez, teleltetést kíván nálunk. Vihetjük télikertbe, garázsba vagy fűtetlen lépcsőházba a lényeg, hogy a hőmérséklet 5-10 foknál ne legyen több, mert az kedvez a kártevőknek, és tavasszal egy leszadált növényt veszünk elő. A világos hely és hetente egyszeri locsolás kedvez neki nyugalmi időben.

www.viragkotorita.hu
Dézsás növények teleltetése
Dézsás növények teleltetése
http://www.gazdabolt.hu/index.php?route=information/kb/page&category_id=7&pa ...

A dézsás növényeknek meglehetősen kevés a földje, ami tartós fagyok idején teljesen átfagyhat. A legmutatósabb dézsás terasznövények többsége, így a leánder, a sétányrózsa, a plumbágó, az angyaltrombita, a murvafürt a mi éghajlatunkon nem bírja a fagyokat, ezért ezeket a fagyok előtt zárt, teleltető helyre kell vinni.

www.gazdabolt.hu
Be vele télen!
Be vele télen!
http://kerteszetszolnok.eu/tag/leander-teleltetese/

Azon kívül, hogy egészséges növényt szabad csak vásárolni, fontos a megfelelő gondoskodás és a teleltetés. A fagyok beállta előtt, 5-6 fokos helységbe vigyük, ahol kevéske fény is jut neki. A meleg helyen való teleltetést kerüljük.

kerteszetszolnok.eu
Mert teleltetni tudni kell
Mert teleltetni tudni kell
http://www.kertxviz.hu/magazin-leander.html

Ha szeretnénk, hogy leanderünk vagy egyéb mediterrán növényünk megérje a következő nyarat, akkor amikor a fagypont alá megy a hőmérséklet, teleltetnünk kell. Figyeljük az időjárást, mert a hajnali mínusz 1-2 fokot még elviseli, de amint tartósan fagypont alá esik a hőmérséklet, azonnal be kell vinni.

www.kertxviz.hu
LandStone Kft. - Dézsák
LandStone Kft. - Dézsák
http://www.landstone.hu/products.php?category_id=84

LandStone Kft. - Fa termékek gyártása és kereskedelme, a kertészethez-, valamint szabadidős tevékenységekhez. Növénytartó dézsáink akác-, illetve tölgyfából készülnek. A beültetett termék könnyebb mozgathatósága érdekében ajánljuk a görgős virágzsámoly terméket.

www.landstone.hu
Virágdézsák, díszhordók
Virágdézsák, díszhordók
http://diszhordo.boltaneten.hu/kinalat/2_viragdezsak_bemutato_anyag/

diszhordo.boltaneten.hu - Virágdézsák többféle méretben, az oldalon bemutató darabok láthatóak.

diszhordo.boltaneten.hu
Fa virágtartók, dézsák mesterembertől
Fa virágtartók, dézsák mesterembertől
http://www.kadar-k.hu/

Kertész László kádármester honlapja. Cím: H-8060 Mór, Asztalos u. 5. Termékek: borászati hordók, wellness kádak, dekorációk, fa virágtartók, balkonládák, dézsák és esővízgyűjtők akácfából.

www.kadar-k.hu
Oázis Leánder tápoldat
Oázis Leánder tápoldat
http://www.oazis.hu/minoseg/533

Az Oázis minőségi leander tápoldatai kizárólag az Oázis Kertészetekben kaphatók!

www.oazis.hu
Biopakk - Leander virágföld, tápoldat
Biopakk - Leander virágföld, tápoldat
http://www.biopakk.com/?specialis

Biopakk virágföldek díszcserjék, díszfák, citrusok és leanderek részére. Kiemelten jó víztartó képességű termesztő közeg, így folyamatosan erős napsütésnek kitett növények esetében is alkalmazható. A Biopakk tápoldatok minden hazai és mediterrán eredetű díszcserje, díszfa, leanderek, citrusfélék, törpenarancs számára használható.

www.biopakk.com
BalkonMarket webáruház
BalkonMarket webáruház
http://balkonmarket.hu/

BalkonMarket webáruház - Válasszon minket és otthonába visszük a kertet! Termékek, a teljesség igénye nélkül: dézsák, kádak, vödrök, műanyag hordók, díszkövek, virágföldek, balkonládák, tápoldatok, virágcserepek, fenyőkéreg... Webáruházunk rendelkezik Budapesti üzlettel, ahol személyesen átvehető a megrendelt áru. Vállaljuk erkélyek, balkonok, kiskertek beültetését is.

balkonmarket.hu
Florimo termékek
Florimo termékek
http://www.florimo.hu/

Florimo termékek: Jó minőségű virágföldek, tápoldatok, táprudak, szerves trágyák, talajjavítók, ásványi trágyák, talajtakarók valamint növényápolási termékek széles kínálata.

www.florimo.hu
Leander teleltetése a szabadban?
Leander teleltetése a szabadban?
http://noivilag.hu/cikkek/telallo-leander

Leander teleltetése a szabadban. Igen, jól olvasták, nem írtuk el! Íme egy kisebb csodával felérő (eddig bevált) kísérlet, ötletes megoldással. Az ötlet onnan származott, hogy a hatalmas dézsás növényt már kín volt becipelni a telelő helyre. Elhatároztuk, hogy különböző szigetelő anyagokat keresve, kitaláljuk, hogyan élhetné túl növényünk a telet a kertben. És láss csodát...

noivilag.hu
Florasca „B” BIO virágföld
Florasca „B” BIO virágföld
http://www.florasca.hu/hu/termekeink/product/view/16/29

Florasca „B” BIO virágföld speciálisan a leander és pálma fajták számára optimalizált minőségi földkeverék. Az erőteljes, egészséges növekedéshez és dús virágzáshoz. A speciális virágföld a Fertő-Hanság Nemzeti Parkból származó gondosan válogatott tőzeg és az évek alatt komposztálódott szarvasmarhatrágya jótékony hatását ötvözi.

www.florasca.hu
Pirosleander
Pirosleander
http://www.pirosleander.eoldal.hu/

Annak idején hobbiból kezdtem el mediterrán és trópusi növények nevelésével, szaporításával foglalkozni. Leanderek, magok, trópusi növények, plumeria, különlegességek, számtalan szebbnél szebb, saját magvetésből származó leander, valamint hibiszkusz, sivatagi rózsa, és sok másfajta dísznövény is található gyűjteményünkben. A sikeresen szaporított növényekből, limitált számban, őstermelőként értékesítünk.

www.pirosleander.eoldal.hu
Magvetés, magról való szaporítás
Magvetés, magról való szaporítás
http://www.pirosleander.eoldal.hu/cikkek/leanderek/leander-magok.html

Érdemes kipróbálni a magról való szaporítást, mert egyedi színek jöhetnek létre. Ne keseredj el, ha elsőre nem sikerül. Magvetés, magról való szaporítás képekkel illusztrálva. Téli és tavaszi magszaporításomat láthatjátok.

www.pirosleander.eoldal.hu
Érdekes szaporítási módszer
Érdekes szaporítási módszer
http://alag3.mfa.kfki.hu/vendeg/index/ketkezi/anzix/leander/leanderszaporita ...

Igazi kuriózumra bukkanhatsz az oldalon: Egy érdekes szaporítási módszer 1931-es Kertészeti könyvből. Annyit elárulok, hogy a hajtásokat, magán a leanderfán gyökereztetik meg, ami roppant érdekes megoldás.

alag3.mfa.kfki.hu
Leander (Babérrózsa)
Leander (Babérrózsa)
http://www.szepzold.hu/a_leander_vagy_baberrozsa_

A mediterrán nyaralások felejthetetlen emléke, a sok-sok színes leanderözön. Sajnos nálunk kiültetve, a téli fagyok miatt nem él meg, emiatt csak cserépben, dézsában nevelhetünk, majd télire teleltetjük.

www.szepzold.hu
Miért sárgul a leander levele?
Miért sárgul a leander levele?
http://ezermester.hu/cikk-5284/Miert_sargulnak_a_leander_levelei_

Mitől sárgulnak a leander levelei? Az ezermester cikkében olvashatunk a sárgulást kiváltó okokról. Túl- vagy alul öntözés? Tápanyaghiány? Földcsere...

ezermester.hu
Növény, virág Csere-bere fórum
Növény, virág Csere-bere fórum
http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9175795

Index kertészeti fórumok: növények, virágok csere-bere: magok, tő, dugvány stb. Hasznos és aktív fórum azoknak, akik növényeket, virágokat cserélnének.

forum.index.hu
Kert-ész tippek
Kert-ész tippek
http://www.kertépítés.hu/leander.html

A leander szaporításának legegyszerűbb módja, a hajtások gyökereztetése, ami a leggyakoribb, mivel többnyire sikeres. Ínyencek megpróbálkozhatnak a magról való szaporítással is, ami kissé kényesebb, de különböző és különleges virágú leandereink lehetnek. Magokat egy babhüvely-szerű tokból nyerhetünk, ami széthasad, amikor beérik.

www.kertépítés.hu
Leanderfiókák avagy házilagos sokszorosítás
Leanderfiókák avagy házilagos sokszorosítás
http://nol.hu/lap/lakaskulcs/20110805-a_sajat_leanderfioka_ertekesebb

Manapság ugyan már nem olyan drága az üzletekben, főleg, ha figyelembe vesszük, hogy különlegeset is beszerezhetünk. Egy jó kertész nemcsak életben tudja leandereit tartani, hanem szaporítani is képes őket. Vegyük azért figyelembe, hogy a növények számának gyarapodásával, helyet is kell találnunk nekik télire. A dugványozás genetikai értelemben klónozás, az anyanövényt látjuk viszont. Előfordulhat, hogy sikertelen lesz a gyökereztetés, ezért nem árt, ha egyszerre több leandert hajtatunk.

nol.hu
eviragbolt.hu webáruház
eviragbolt.hu webáruház
http://www.eviragbolt.hu/index.php?option=com_virtuemart&page=shop.browse&ca ...

www.eviragbolt.hu - Leanderek, leander magok, tulipánok, krókusz vásárlása online.

www.eviragbolt.hu
Dugványozás
Dugványozás
http://www.eviragbolt.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=72:lea ...

A dugványozással az anyanövénnyel megegyező leanderünk lesz. A levágott hajtást gyökereztethetjük földben vagy vízben. Érdemes gyökereztető szert beszerezni, mert garantáltabb a siker.

www.eviragbolt.hu
Szaporítás magról, vízben
Szaporítás magról, vízben
http://www.eviragbolt.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=71:lea ...

Az oldalon megtaláljátok, hogyan kell magról szaporítani, de a gyökereztetés most nem földben, hanem vízben történik. A lépései képekkel vannak illusztrálva. Érdekessége a magról való szaporításnak, hogy nem lehet tudni milyen leanderben gyönyörködhetünk a második évben. Sok sikert és kitartást!

www.eviragbolt.hu
Magok vetése
Magok vetése
http://www.eviragbolt.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=65:lea ...

Aki belevág a magról való szaporításba, türelmesnek kell lennie, nem mindig sikeres. Érdemes földkeveréket készíteni tőzegből és virágföldből. A tapasztalat szerint kb. 4 hét mire kikel, de ez tovább is tarthat. Az oldalon megtaláljátok az útmutatást hogy szaporítsatok leandert magról.

www.eviragbolt.hu
Kapanyél blog - A szép leander titka
Kapanyél blog - A szép leander titka
http://kapanyel.blog.hu/2011/08/18/a_szep_leander_titka

Kapanyél blog - A leander tökéletes képviselője a mediterrán világnak, de ahhoz hogy gyönyörködhess benne a kertedben, nem árt tudni hogyan kell gondozni, hogy dúsan virágozzon és egészséges növény maradjon.

kapanyel.blog.hu
Leanderrák szaktanácsadás
Leanderrák szaktanácsadás
http://www.gazdabolt.hu/index.php?route=account/customer_support/posts&topic ...

Gazdabolt.hu - Szaktanácsadás. Kérdések és válaszok a leanderrákkal kapcsolatban.

www.gazdabolt.hu
www.leanderbarat.hu
www.leanderbarat.hu
http://www.leanderbarat.hu/

Leanderbarátok oldala. Ha te is rajongója vagy ennek a csodás mediterrán növénynek, látogass el oldalamra. Hasznos cikkek a gondozásról, ápolásról.

www.leanderbarat.hu
Oldal leírása
leander.wyw.hu: A leanderek (Nerium oleander), a mediterrán hangulatú kertek királynői. Népszerűsége mérgező nedvei ellenére, töretlen hazánkban. Leanderekkel foglalkozó weboldalak gyűjteménye és információk minden mennyiségben, ami fontos kiindulópont lehet minden leander kedvelő és tulajdonos számára. Leanderek gondozása, igényei, szaporítása, metszése, teleltetése, valamint betegségei, és kártevői.
Gyűjteményünkben 136 válogatott leander témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Szponzorált linkek
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Csevegő
Aktív linkek: 136 | Várakozó linkek: 1 | Ajánlott linkek: 1 | Linkre kattintás összesen: 25797