Top 40 legtöbb szavazattal rendelkező link > Leander - wyw.hu

Szponzorált linkek
Index Fórum - leander, a híres...
http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9017744

Index Fórum - Szabadidő, kertészkedés: leander, a híres... Fórum a leanderekkel kapcsolatban, ahol olvasgathatsz, kérdezhetsz, tanácsokat adhatsz.

Index Fórum - leander, a híres...
A dús virágzás elérésének titka
http://www.edenkert.hu/edenkert-tv/diszkert/leander-viragzas-titka/4746/

Bálint Károly kertépítő tanácsai az édenkert.hu oldalán. Bár nem nehéz a leander tartása, mégis sokunknak nem olyan dúsan virágzik, mint ahogy kéne. Lássuk a befolyásoló tényezőket...

A dús virágzás elérésének titka
Leander bolt
http://leander.boltaneten.hu/

Leander bolt - Egy hobbikertész és gyűjtemény tulajdonos webáruháza. Főképp gyűjtőket szolgál ki, különlegességekkel, kis tételben. Termékek: leanderek, leander magok, egzotikus és mediterrán növények.

Leander bolt
Ferticare lll. - Kálium túlsúlyos
http://www.yara.hu/fertilizer/products/ferticare/FERTICARE_10-5-26_III_K_liu ...

Virágzó és virágzást indító, Kálium túlsúlyos, minőségjavító, kertészeti műtrágya tápoldatozásra. Tápanyagát a növények gyökéren keresztül azonnal képesek felvenni és hasznosítani.

Ferticare lll. - Kálium túlsúlyos
eviragbolt.hu webáruház
http://www.eviragbolt.hu/index.php?option=com_virtuemart&page=shop.browse&ca ...

www.eviragbolt.hu - Leanderek, leander magok, tulipánok, krókusz vásárlása online.

eviragbolt.hu webáruház
Leander teleltetése a szabadban?
http://noivilag.hu/cikkek/telallo-leander

Leander teleltetése a szabadban. Igen, jól olvasták, nem írtuk el! Íme egy kisebb csodával felérő (eddig bevált) kísérlet, ötletes megoldással. Az ötlet onnan származott, hogy a hatalmas dézsás növényt már kín volt becipelni a telelő helyre. Elhatároztuk, hogy különböző szigetelő anyagokat keresve, kitaláljuk, hogyan élhetné túl növényünk a telet a kertben. És láss csodát...

Leander teleltetése a szabadban?
Florimo termékek
http://www.florimo.hu/

Florimo termékek: Jó minőségű virágföldek, tápoldatok, táprudak, szerves trágyák, talajjavítók, ásványi trágyák, talajtakarók valamint növényápolási termékek széles kínálata.

Florimo termékek
Veszedelmes kártevő: a pajzstetű
http://www.szepzold.hu/a_leander_veszedelmes_kartevoje_a_pajzstetu

Télen a takácsatkákra kell figyelni, nyáron viszont a pajzstetű okozhat károkat szép leanderünkön. Amennyiben pajzstetű üti fel a fejét, hamar kell cselekedni, mert gyorsan terjed. Tünetek: mézharmat, ettől ragadós, fényes felületűvé válik a levél. Védekezés: első lépéskén mossuk le a növényt, leveleket langyos vízzel, majd hagyjuk megszáradni a vegyszeres kezelés előtt.

Veszedelmes kártevő: a pajzstetű
Muskátli fajták és gondozásuk
http://muskatli.wyw.hu/

A méltán népszerű muskátli (Pelargonium) az egyik legkedveltebb virágunk és szinte nincs is olyan kert, ahol ne találnánk belőle. Muskátli fajták ismertetése, gondozásuk télen és nyáron, szaporításuk, teleltetésük, jellemző kártevői és betegségei. Muskátli, muskátliföld vásárlás, kertészetek.

Muskátli fajták és gondozásuk
Szobanövény ismertetések
http://szobanoveny.wyw.hu/

Szobanövények és ismertetésük: levéldísznövények, virágdíszek, kaktuszok, egzotikus növények, ünnepi növénydíszek. Mérgező és légtisztító szobanövények. Szobanövények gondozása, ápolása, vásárlási lehetőségek.

Szobanövény ismertetések
Növények, növényvilág
http://novenyvilag.wyw.hu/

Növényvilág katalógus. A fajok száma és sokfélesége nagyon gazdag. Növények A-Z-ig: Haszonnövények, gyümölcstermők, dísznövények, fűszer és gyógynövények, gyomnövények, védett növények és növényhatározók.

Növények, növényvilág
Kert, kertészkedés
http://kert.wyw.hu/

Ha azt szeretnénk hogy kertünk szép legyen, bizony rendszeresen gondoznunk kell. Kertépítés, gondozás, haszonnövények, dísznövények, fűszernövények, kertészetek, faiskolák, kerti bútorok, gépek és építmények.

Kert, kertészkedés
Kertépítés
http://kertepites.wyw.hu/

Kertépítés, tervezés és fenntartásuk. Kertépítés saját kezűleg, vagy szakember segítségével? Oldalunkon mindkét esetre talál hasznos információt. Térkövezés, füvesítés, növénytelepítés, kerti tó, öntözőrendszer telepítés, üvegházak, sziklakertek, kerti bútorok és építmények, kertészeti áruházak.

Kertépítés
Fenyőfélék
http://fenyo.wyw.hu/

Ismerd meg a fenyőféléket. Fenyőfélék családja, fenyő fajták ismertetése, gondozásuk, ültetésük. A fenyőfélék gyakori szereplői a kerteknek, erdőknek, valamint a természetgyógyászatban is elismert növények.

Fenyőfélék
Mediterrán szépség
http://www.botanikaland.hu/nerium-oleander/leander/

A mediterrán szépség, egyik legkedveltebb dézsás növényünk, melyek napos helyen és megfelelő gondoskodással, gyönyörű dísze lehet kertünknek, teraszunknak. Színváltozatok: rózsaszín, piros, lazacsárga, fehér és cirmos. Gondozása egyszerűnek tűnik, de folyamatos gondoskodást és figyelmet igényel. Napimádó, vízimádó a kis szépség. Figyelem! A növény minden része mérgező!

Mediterrán szépség
Sárga leander (Thevetia Peruviana)
http://www.botanikaland.hu/thevetia-peruviana/sarga-leander/

Botanikaland ismertető: A Mexikóból származó Sárga leander (Thevetia Peruviana), közeli rokona a mindenki által ismert közönséges leandernek. Felépítésükben hasonlóak, csak a viráguk különbözik, mely sárga, barack és fehér is lehet. A sárga leander szintén mérgező, irritációt okozhat.

Sárga leander (Thevetia Peruviana)
Leander vagy babérrózsa
http://hu.wikipedia.org/wiki/Leander_%28n%C3%B6v%C3%A9nynemzets%C3%A9g%29

Wikipédia ismertető: A leander vagy más néven babérrózsa, a meténgfélék családjába tartozó nemzetség. Ez a szép fás szárú, örökzöld cserje a dél-Európa meleg tájairól, a Földközi-tenger felől érkezett hozzánk és szép virágaival megkedveltette magát hazánkban is. Már az ókorban is dísznövénynek ültették. A növényben megtalálható az oleandrin nevű glükozidát melyet fejfájás, rosszullét ellen használják a gyógyászatban. Nagyobb dózisban halálosan mérgező.

Leander vagy babérrózsa
Fotó a terméséről
http://hu.wikipedia.org/wiki/F%C3%A1jl:Nerium-oleander-semillas.jpg

A leander (Nerium oleander) termése a Wikipédia fotói között. A magokat ebből a termésből tudjuk kinyerni. Kísérletező kedvűek megpróbálhatják magról szaporítani, bár nem könnyű.

Fotó a terméséről
Nerium Oleander
http://kisparna.hu/kiskert/cikkek.php?id=39

Nerium Oleander - A leander: Őshazája a Földközi-tenger környéke, ahol jellegzetesen díszítik az utak mentét, városokat, falvakat. Sok színváltozata van, melyeket szépen kombinálhatunk a kertünkben illetve a teraszokon, csak arra nagyon ügyeljünk, hogy mérgező. Meleg, napos helyeket szereti, sok-sok vízzel.

Nerium Oleander
Leander kertészet - Csopak, Balaton
http://leander-elado.blog.hu/

Eladó leanderek kertészetünkben. Ezek a rendkívül elegáns díszcserjék, már Magyarországon is régóta kedvelt növények. Látványos alakjával, szép virágaival kellemes mediterrán hangulatot teremt otthonunkban. Cím: 8229 Csopak Vincellér u. 4. Előzetes egyeztetés után, bármelyik nap lehet menni. Az árak a konténer méretétől és a leanderbokor nagyságától függnek.

Leander kertészet - Csopak, Balaton
Leandermező videó
http://www.arkive.org/oleander/nerium-oleander/video-00.html#src=portletV3web

Leandermező videó (Nerium oleander). A leanderek világszerte népszerűek, jellegzetesen élénk, mutatós virágaival.

Leandermező videó
Leander kertészet képgaléria
http://leander-elado.blog.hu/2011/06/30/leander_kepek_hatterkepek

A csopaki Leander kertészet képgalériája: barackszínű, fehér, rózsaszín leanderek, leandertövek nevelése kertészetünkben. Hasznos tipp: a levendula közelében a leanderek egészségesek, levéltetvektől mentesek.

Leander kertészet képgaléria
Leander háttérképek
http://kepguru.hu/hatterkepek/cimke/leander

Leander háttérképek a világ minden tájáról. kepguru.hu - Szép leanderes háttérképek bőséges választéka.

Leander háttérképek
Tudnivalók a gondozásáról
http://leander-elado.blog.hu/2010/03/15/leander_gondozasa_teleltetese_betegsegei

Leander kertészet, Csopak: Hasznos tudnivalók a leanderről, gondozása, ápolása, igényei, növényvédelme. A vegetációs időszakban nagy a fényigénye, a teljesen napos, meleg helyet szereti, sok locsolással. Ügyelni kell a megfelelő növényvédelemre is, gyakori támadó lehet a levéltetű, pajzstetű, tripsz, takácsatka, valamint előfordulhatnak kórokozók, mint például: leanderrák, gombás levélfoltosság. Hasznos tipp: A levéltetvekre a közeli levendula illata riasztó hatású.

Tudnivalók a gondozásáról
Délről jött, nálunk maradt
http://www.balintgazda.hu/aktualis-kert/julius/a-leander.html

Bálint Gazda honlapja: A leanderek a mediterrán vidékről érkeztek és csodás virágaikkal, hamar megkedveltették magukat, annak ellenére, hogy mérgező. Ma már itthon van nálunk, családtag lett. Északi széltől védett, meleg, napos helyen tartsuk. A leander meleget, napsütést, bőséges öntözést és sok tápanyagot kedvel. Hetente egyszer öntözzük meg tápoldattal, ezt bőséges virágzással fogja meghálálni.

Délről jött, nálunk maradt
Hogyan teleltessük?
http://www.balintgazda.hu/aktualis-kert/oktober/hogyan-teleltessem-a-leander ...

Bálint Gazda tanácsai - Hogyan teleltessük a leanderfácskánkat? Ez a szépséges mediterrán növény, a nálunk szokásos téli fagyokra érzékeny, teleltetni kell. Az átmeneti 2-3 fokos fagyokat károsodás nélkül elviseli (hozzáteszem érdemes egy hideg napon kint hagyni behordás előtt, hogy a levéltetvek, károsítók elpusztuljanak). A legnagyobb ellenség a pajzstetű, melyeket permetezéssel tarthatjuk féken. Készítsen 0,1%-os Decis vagy Fendona oldatot és keverjen ebbe előírásos mennyiségű tapadást fokozó szert (pl. káliszappan, Nonit) is.

Hogyan teleltessük?
Leanderek oldala
http://leanderek.gportal.hu/

Leanderek oldala: minden egy helyen, ami ezzel a csodálatos növénnyel kapcsolatos. Beszerzés, gondozás, metszés, szaporítás, növényvédelem és teleltetés. Fotók, hasznos tapasztalatok, hogy ne felkopaszodott, sárga levelű, gyéren virágzó és élősködőktől nyüzsgő növényeink legyenek.

Leanderek oldala
Leander fajták
http://leanderek.gportal.hu/gindex.php?pg=35005061

Az oldalon 212 fajta leander felsorolását, neveit találjuk meg. Sajnos képek nincsenek hozzájuk, de így is hasznos lehet a rajongóknak, virágszeretőknek.

Leander fajták
Fajták leírással
http://leanderek.gportal.hu/gindex.php?pg=35001449

Leander fajták képekkel, általános leírásokkal, értékeléssel.

Fajták leírással
Természetes élőhelyeken
http://leanderek.gportal.hu/gindex.php?pg=33548718&gid=2744504

Leanderek G-Portál képgalériája: Leanderek a természetben, természetes élőhelyükön.

Természetes élőhelyeken
Mediterrán hangulatban
http://leanderek.gportal.hu/gindex.php?pg=33548718&gid=1506610

Leanderek G-Portál kép és fotógalériája: Mediterrán vidékek leanderei.

Mediterrán hangulatban
Bálint Károly tanácsai videón
http://www.youtube.com/watch?v=RrEg4MYMbtM

Bálint Károly kertépítő hasznos tanácsai a leander tartásához. Megyeri Szabolcs kertészmérnök videója.

Bálint Károly tanácsai videón
Felkészítés a teleltetésre - videó
http://www.youtube.com/watch?v=gDcVOEt5JX4

Megyeri Szabolcs videó bemutatóján, Bálint Károly kertépítő megmutatja, hogy kell felkészíteni a leandereket a téli teleltetésre. Hasznos tanácsok, technikák.

Felkészítés a teleltetésre - videó
Mediterrán növények téli tárolása
http://www.youtube.com/watch?v=th19RQdRRcE

Kertészeti tanácsok: mediterrán növények téli tárolása. Megyeri Szabolcs kertészmérnök tanácsai videón.

Mediterrán növények téli tárolása
Leánder: mediterrán hangulat a kertben
http://www.gardening.ro/index.php?option=com_content&task=view&id=54&Itemid=1

A mediterrán vidékek egyik éke, a virágba borult örökzöld leánderbokrok. Metszéssel fa és bokor formájúra is alakíthatjuk. Könnyen nevelhető, szereti a napfényt és a vizet.

Leánder: mediterrán hangulat a kertben
Gazlap fórum
http://www.gazlap.hu/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=1005

Gazlap leanderes fóruma - Növények, kertek és virágok. Hasznos tanácsok, érdekességek, leanderes közösség.

Gazlap fórum
Hoxa fórum
http://www.hoxa.hu/?p1=forum_tema&p2=61018

Hoxa Portál fóruma: a leanderek szerelmeseinek. Kérdezz, írj, csevegj leander témával kapcsolatban.

Hoxa fórum
Blog: Miért éppen leander?
http://mierteppenleander.blogspot.hu/

A leandereknek is elkötelezett szerelmese, rajongója vagyok, fogadjátok hát jó szívvel blogomat, mely erről a csodálatos növényről szól.

Blog: Miért éppen leander?
Nerium Oleander képek
http://images.google.com/search?sourceid=navclient&ie=UTF-8&rls=WZPA,WZPA:20 ...

Leander, Nerium Oleander képek, fotók az interneten, a világ minden tájáról.

Nerium Oleander képek
International Oleander Society
http://www.oleander.org/

Egzotikus szépség és gyakran bódító illat... ez a misztikus virág elbűvölte és magával ragadta az embereket a világ minden tájáról évszázadokon át. A Nemzetközi Oleander Társaság meghívja Önt, hogy csatlakozzon hozzánk ismerje meg ennek a csodálatos szépségű növénynek a múltját, jelenét és jövőjét.

International Oleander Society
Index Fórum - leander, a híres...
http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9017744

Index Fórum - Szabadidő, kertészkedés: leander, a híres... Fórum a leanderekkel kapcsolatban, ahol olvasgathatsz, kérdezhetsz, tanácsokat adhatsz.

Index Fórum - leander, a híres...
A dús virágzás elérésének titka
http://www.edenkert.hu/edenkert-tv/diszkert/leander-viragzas-titka/4746/

Bálint Károly kertépítő tanácsai az édenkert.hu oldalán. Bár nem nehéz a leander tartása, mégis sokunknak nem olyan dúsan virágzik, mint ahogy kéne. Lássuk a befolyásoló tényezőket...

A dús virágzás elérésének titka
Leander bolt
http://leander.boltaneten.hu/

Leander bolt - Egy hobbikertész és gyűjtemény tulajdonos webáruháza. Főképp gyűjtőket szolgál ki, különlegességekkel, kis tételben. Termékek: leanderek, leander magok, egzotikus és mediterrán növények.

Leander bolt
Ferticare lll. - Kálium túlsúlyos
http://www.yara.hu/fertilizer/products/ferticare/FERTICARE_10-5-26_III_K_liu ...

Virágzó és virágzást indító, Kálium túlsúlyos, minőségjavító, kertészeti műtrágya tápoldatozásra. Tápanyagát a növények gyökéren keresztül azonnal képesek felvenni és hasznosítani.

Ferticare lll. - Kálium túlsúlyos
eviragbolt.hu webáruház
http://www.eviragbolt.hu/index.php?option=com_virtuemart&page=shop.browse&ca ...

www.eviragbolt.hu - Leanderek, leander magok, tulipánok, krókusz vásárlása online.

eviragbolt.hu webáruház
Leander teleltetése a szabadban?
http://noivilag.hu/cikkek/telallo-leander

Leander teleltetése a szabadban. Igen, jól olvasták, nem írtuk el! Íme egy kisebb csodával felérő (eddig bevált) kísérlet, ötletes megoldással. Az ötlet onnan származott, hogy a hatalmas dézsás növényt már kín volt becipelni a telelő helyre. Elhatároztuk, hogy különböző szigetelő anyagokat keresve, kitaláljuk, hogyan élhetné túl növényünk a telet a kertben. És láss csodát...

Leander teleltetése a szabadban?
Florimo termékek
http://www.florimo.hu/

Florimo termékek: Jó minőségű virágföldek, tápoldatok, táprudak, szerves trágyák, talajjavítók, ásványi trágyák, talajtakarók valamint növényápolási termékek széles kínálata.

Florimo termékek
Veszedelmes kártevő: a pajzstetű
http://www.szepzold.hu/a_leander_veszedelmes_kartevoje_a_pajzstetu

Télen a takácsatkákra kell figyelni, nyáron viszont a pajzstetű okozhat károkat szép leanderünkön. Amennyiben pajzstetű üti fel a fejét, hamar kell cselekedni, mert gyorsan terjed. Tünetek: mézharmat, ettől ragadós, fényes felületűvé válik a levél. Védekezés: első lépéskén mossuk le a növényt, leveleket langyos vízzel, majd hagyjuk megszáradni a vegyszeres kezelés előtt.

Veszedelmes kártevő: a pajzstetű
Muskátli fajták és gondozásuk
http://muskatli.wyw.hu/

A méltán népszerű muskátli (Pelargonium) az egyik legkedveltebb virágunk és szinte nincs is olyan kert, ahol ne találnánk belőle. Muskátli fajták ismertetése, gondozásuk télen és nyáron, szaporításuk, teleltetésük, jellemző kártevői és betegségei. Muskátli, muskátliföld vásárlás, kertészetek.

Muskátli fajták és gondozásuk
Szobanövény ismertetések
http://szobanoveny.wyw.hu/

Szobanövények és ismertetésük: levéldísznövények, virágdíszek, kaktuszok, egzotikus növények, ünnepi növénydíszek. Mérgező és légtisztító szobanövények. Szobanövények gondozása, ápolása, vásárlási lehetőségek.

Szobanövény ismertetések
Növények, növényvilág
http://novenyvilag.wyw.hu/

Növényvilág katalógus. A fajok száma és sokfélesége nagyon gazdag. Növények A-Z-ig: Haszonnövények, gyümölcstermők, dísznövények, fűszer és gyógynövények, gyomnövények, védett növények és növényhatározók.

Növények, növényvilág
Kert, kertészkedés
http://kert.wyw.hu/

Ha azt szeretnénk hogy kertünk szép legyen, bizony rendszeresen gondoznunk kell. Kertépítés, gondozás, haszonnövények, dísznövények, fűszernövények, kertészetek, faiskolák, kerti bútorok, gépek és építmények.

Kert, kertészkedés
Kertépítés
http://kertepites.wyw.hu/

Kertépítés, tervezés és fenntartásuk. Kertépítés saját kezűleg, vagy szakember segítségével? Oldalunkon mindkét esetre talál hasznos információt. Térkövezés, füvesítés, növénytelepítés, kerti tó, öntözőrendszer telepítés, üvegházak, sziklakertek, kerti bútorok és építmények, kertészeti áruházak.

Kertépítés
Fenyőfélék
http://fenyo.wyw.hu/

Ismerd meg a fenyőféléket. Fenyőfélék családja, fenyő fajták ismertetése, gondozásuk, ültetésük. A fenyőfélék gyakori szereplői a kerteknek, erdőknek, valamint a természetgyógyászatban is elismert növények.

Fenyőfélék
Mediterrán szépség
http://www.botanikaland.hu/nerium-oleander/leander/

A mediterrán szépség, egyik legkedveltebb dézsás növényünk, melyek napos helyen és megfelelő gondoskodással, gyönyörű dísze lehet kertünknek, teraszunknak. Színváltozatok: rózsaszín, piros, lazacsárga, fehér és cirmos. Gondozása egyszerűnek tűnik, de folyamatos gondoskodást és figyelmet igényel. Napimádó, vízimádó a kis szépség. Figyelem! A növény minden része mérgező!

Mediterrán szépség
Sárga leander (Thevetia Peruviana)
http://www.botanikaland.hu/thevetia-peruviana/sarga-leander/

Botanikaland ismertető: A Mexikóból származó Sárga leander (Thevetia Peruviana), közeli rokona a mindenki által ismert közönséges leandernek. Felépítésükben hasonlóak, csak a viráguk különbözik, mely sárga, barack és fehér is lehet. A sárga leander szintén mérgező, irritációt okozhat.

Sárga leander (Thevetia Peruviana)
Leander vagy babérrózsa
http://hu.wikipedia.org/wiki/Leander_%28n%C3%B6v%C3%A9nynemzets%C3%A9g%29

Wikipédia ismertető: A leander vagy más néven babérrózsa, a meténgfélék családjába tartozó nemzetség. Ez a szép fás szárú, örökzöld cserje a dél-Európa meleg tájairól, a Földközi-tenger felől érkezett hozzánk és szép virágaival megkedveltette magát hazánkban is. Már az ókorban is dísznövénynek ültették. A növényben megtalálható az oleandrin nevű glükozidát melyet fejfájás, rosszullét ellen használják a gyógyászatban. Nagyobb dózisban halálosan mérgező.

Leander vagy babérrózsa
Fotó a terméséről
http://hu.wikipedia.org/wiki/F%C3%A1jl:Nerium-oleander-semillas.jpg

A leander (Nerium oleander) termése a Wikipédia fotói között. A magokat ebből a termésből tudjuk kinyerni. Kísérletező kedvűek megpróbálhatják magról szaporítani, bár nem könnyű.

Fotó a terméséről
Nerium Oleander
http://kisparna.hu/kiskert/cikkek.php?id=39

Nerium Oleander - A leander: Őshazája a Földközi-tenger környéke, ahol jellegzetesen díszítik az utak mentét, városokat, falvakat. Sok színváltozata van, melyeket szépen kombinálhatunk a kertünkben illetve a teraszokon, csak arra nagyon ügyeljünk, hogy mérgező. Meleg, napos helyeket szereti, sok-sok vízzel.

Nerium Oleander
Leander kertészet - Csopak, Balaton
http://leander-elado.blog.hu/

Eladó leanderek kertészetünkben. Ezek a rendkívül elegáns díszcserjék, már Magyarországon is régóta kedvelt növények. Látványos alakjával, szép virágaival kellemes mediterrán hangulatot teremt otthonunkban. Cím: 8229 Csopak Vincellér u. 4. Előzetes egyeztetés után, bármelyik nap lehet menni. Az árak a konténer méretétől és a leanderbokor nagyságától függnek.

Leander kertészet - Csopak, Balaton
Leandermező videó
http://www.arkive.org/oleander/nerium-oleander/video-00.html#src=portletV3web

Leandermező videó (Nerium oleander). A leanderek világszerte népszerűek, jellegzetesen élénk, mutatós virágaival.

Leandermező videó
Leander kertészet képgaléria
http://leander-elado.blog.hu/2011/06/30/leander_kepek_hatterkepek

A csopaki Leander kertészet képgalériája: barackszínű, fehér, rózsaszín leanderek, leandertövek nevelése kertészetünkben. Hasznos tipp: a levendula közelében a leanderek egészségesek, levéltetvektől mentesek.

Leander kertészet képgaléria
Leander háttérképek
http://kepguru.hu/hatterkepek/cimke/leander

Leander háttérképek a világ minden tájáról. kepguru.hu - Szép leanderes háttérképek bőséges választéka.

Leander háttérképek
Tudnivalók a gondozásáról
http://leander-elado.blog.hu/2010/03/15/leander_gondozasa_teleltetese_betegsegei

Leander kertészet, Csopak: Hasznos tudnivalók a leanderről, gondozása, ápolása, igényei, növényvédelme. A vegetációs időszakban nagy a fényigénye, a teljesen napos, meleg helyet szereti, sok locsolással. Ügyelni kell a megfelelő növényvédelemre is, gyakori támadó lehet a levéltetű, pajzstetű, tripsz, takácsatka, valamint előfordulhatnak kórokozók, mint például: leanderrák, gombás levélfoltosság. Hasznos tipp: A levéltetvekre a közeli levendula illata riasztó hatású.

Tudnivalók a gondozásáról
Délről jött, nálunk maradt
http://www.balintgazda.hu/aktualis-kert/julius/a-leander.html

Bálint Gazda honlapja: A leanderek a mediterrán vidékről érkeztek és csodás virágaikkal, hamar megkedveltették magukat, annak ellenére, hogy mérgező. Ma már itthon van nálunk, családtag lett. Északi széltől védett, meleg, napos helyen tartsuk. A leander meleget, napsütést, bőséges öntözést és sok tápanyagot kedvel. Hetente egyszer öntözzük meg tápoldattal, ezt bőséges virágzással fogja meghálálni.

Délről jött, nálunk maradt
Hogyan teleltessük?
http://www.balintgazda.hu/aktualis-kert/oktober/hogyan-teleltessem-a-leander ...

Bálint Gazda tanácsai - Hogyan teleltessük a leanderfácskánkat? Ez a szépséges mediterrán növény, a nálunk szokásos téli fagyokra érzékeny, teleltetni kell. Az átmeneti 2-3 fokos fagyokat károsodás nélkül elviseli (hozzáteszem érdemes egy hideg napon kint hagyni behordás előtt, hogy a levéltetvek, károsítók elpusztuljanak). A legnagyobb ellenség a pajzstetű, melyeket permetezéssel tarthatjuk féken. Készítsen 0,1%-os Decis vagy Fendona oldatot és keverjen ebbe előírásos mennyiségű tapadást fokozó szert (pl. káliszappan, Nonit) is.

Hogyan teleltessük?
Leanderek oldala
http://leanderek.gportal.hu/

Leanderek oldala: minden egy helyen, ami ezzel a csodálatos növénnyel kapcsolatos. Beszerzés, gondozás, metszés, szaporítás, növényvédelem és teleltetés. Fotók, hasznos tapasztalatok, hogy ne felkopaszodott, sárga levelű, gyéren virágzó és élősködőktől nyüzsgő növényeink legyenek.

Leanderek oldala
Leander fajták
http://leanderek.gportal.hu/gindex.php?pg=35005061

Az oldalon 212 fajta leander felsorolását, neveit találjuk meg. Sajnos képek nincsenek hozzájuk, de így is hasznos lehet a rajongóknak, virágszeretőknek.

Leander fajták
Fajták leírással
http://leanderek.gportal.hu/gindex.php?pg=35001449

Leander fajták képekkel, általános leírásokkal, értékeléssel.

Fajták leírással
Természetes élőhelyeken
http://leanderek.gportal.hu/gindex.php?pg=33548718&gid=2744504

Leanderek G-Portál képgalériája: Leanderek a természetben, természetes élőhelyükön.

Természetes élőhelyeken
Mediterrán hangulatban
http://leanderek.gportal.hu/gindex.php?pg=33548718&gid=1506610

Leanderek G-Portál kép és fotógalériája: Mediterrán vidékek leanderei.

Mediterrán hangulatban
Bálint Károly tanácsai videón
http://www.youtube.com/watch?v=RrEg4MYMbtM

Bálint Károly kertépítő hasznos tanácsai a leander tartásához. Megyeri Szabolcs kertészmérnök videója.

Bálint Károly tanácsai videón
Felkészítés a teleltetésre - videó
http://www.youtube.com/watch?v=gDcVOEt5JX4

Megyeri Szabolcs videó bemutatóján, Bálint Károly kertépítő megmutatja, hogy kell felkészíteni a leandereket a téli teleltetésre. Hasznos tanácsok, technikák.

Felkészítés a teleltetésre - videó
Mediterrán növények téli tárolása
http://www.youtube.com/watch?v=th19RQdRRcE

Kertészeti tanácsok: mediterrán növények téli tárolása. Megyeri Szabolcs kertészmérnök tanácsai videón.

Mediterrán növények téli tárolása
Leánder: mediterrán hangulat a kertben
http://www.gardening.ro/index.php?option=com_content&task=view&id=54&Itemid=1

A mediterrán vidékek egyik éke, a virágba borult örökzöld leánderbokrok. Metszéssel fa és bokor formájúra is alakíthatjuk. Könnyen nevelhető, szereti a napfényt és a vizet.

Leánder: mediterrán hangulat a kertben
Gazlap fórum
http://www.gazlap.hu/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=1005

Gazlap leanderes fóruma - Növények, kertek és virágok. Hasznos tanácsok, érdekességek, leanderes közösség.

Gazlap fórum
Hoxa fórum
http://www.hoxa.hu/?p1=forum_tema&p2=61018

Hoxa Portál fóruma: a leanderek szerelmeseinek. Kérdezz, írj, csevegj leander témával kapcsolatban.

Hoxa fórum
Blog: Miért éppen leander?
http://mierteppenleander.blogspot.hu/

A leandereknek is elkötelezett szerelmese, rajongója vagyok, fogadjátok hát jó szívvel blogomat, mely erről a csodálatos növényről szól.

Blog: Miért éppen leander?
Nerium Oleander képek
http://images.google.com/search?sourceid=navclient&ie=UTF-8&rls=WZPA,WZPA:20 ...

Leander, Nerium Oleander képek, fotók az interneten, a világ minden tájáról.

Nerium Oleander képek
International Oleander Society
http://www.oleander.org/

Egzotikus szépség és gyakran bódító illat... ez a misztikus virág elbűvölte és magával ragadta az embereket a világ minden tájáról évszázadokon át. A Nemzetközi Oleander Társaság meghívja Önt, hogy csatlakozzon hozzánk ismerje meg ennek a csodálatos szépségű növénynek a múltját, jelenét és jövőjét.

International Oleander Society
Hirdetések
Oldal leírása
leander.wyw.hu: A leanderek (Nerium oleander), a mediterrán hangulatú kertek királynői. Népszerűsége mérgező nedvei ellenére, töretlen hazánkban. Leanderekkel foglalkozó weboldalak gyűjteménye és információk minden mennyiségben, ami fontos kiindulópont lehet minden leander kedvelő és tulajdonos számára. Leanderek gondozása, igényei, szaporítása, metszése, teleltetése, valamint betegségei, és kártevői.
Gyűjteményünkben 138 válogatott leander témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Aktív linkek: 138 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 1 | Linkre kattintás összesen: 27743