Leander betegségek, leander kártevői, leanderrák, leander permetezés > Leander - wyw.hu

Talált weboldalak ebben a kategóriában: Leander betegségek, leander kártevői, leanderrák, leander permetezés > 12 weboldal. Kategória leírása: Ha azt akarjuk hogy szép és egészséges leanderünk legyen, oda kell figyelni a növényvédelemre. Vírusos, baktériumos betegségek, leander kártevők: levéltetvek, takácsatka, leanderrák...
Szponzorált linkek
Növényvédő szerek listája
http://www.peszticid.hu/

Növényvédő szerek listája, hogy könnyebben eligazodhassunk a különböző szerek felhasználásában. A kereshető adatbázis segítséget nyújt a szerek kiválasztásában, mind a kiskert tulajdonosoknak, mind a többszáz hektáron termelő gazdálkodóknak.

Növényvédő szerek listája
Leanderek növényvédelme, permetezése
http://leanderek.gportal.hu/gindex.php?pg=15736750

Sokféle lehetőség van a kártevők elleni küzdelemben. Általában nem szívesen permetezünk különböző mérgekkel, de szembe kell nézni a ténnyel, hogy a biotermékek nem sok eredménnyel pusztítják a kártevők állományát, vagy csak kezdeti stádiumban sikeresek. Védekezési módok, szerek, különböző kártevők és betegségek ellen: pajzstetű, levéltetű, takácsatka, üvegházi molytetű (Lisztecske), leanderrák (egy baktérium - Pseudomonas - okozta betegség), gombabetegségek.

Leanderek növényvédelme, permetezése
Komposzt-tea készítés házilag
http://www.edenkert.hu/novenydoktor/novenyvedelem/komposzt-tea-keszitese/4341/

Mivel a kész komposzt-tea beszerzése igen nehézkes egyenlőre(csak néhány helyen lelhető fel), készítsük el magunk! A komposzt-főzet trágyáz, ugyanakkor pedig megóvja növényeinket a betegségektől. A lombozat permetezésére vagy a talajba juttatott folyadékként is lehet alkalmazni. Az oldalon megtalálható a komposzt-tea elkészítése lépésről-lépésre, fotókkal illusztrálva, hasznos tanácsokkal.

Komposzt-tea készítés házilag
Pajzstetű és takácsatka
http://netgarden.hu/index.php/aktualistennivalok/44-leander-betegsegei

A leandereken gyakran találkozhatunk takácsatka vagy pajzstetű fertőzéssel, érdemes időben észrevenni. A pajzstetű általában a levél fonákán szívogat és a leveleken sárga foltok jelennek meg. A komoly, előrehaladott takácsatka fertőzésnél a friss hajtásokon pókhálószerű képződmény jelenik meg, ilyenkor sajnos sok növény már szinte gyógyíthatatlan.

Pajzstetű és takácsatka
Veszedelmes kártevő: a pajzstetű
http://www.szepzold.hu/a_leander_veszedelmes_kartevoje_a_pajzstetu

Télen a takácsatkákra kell figyelni, nyáron viszont a pajzstetű okozhat károkat szép leanderünkön. Amennyiben pajzstetű üti fel a fejét, hamar kell cselekedni, mert gyorsan terjed. Tünetek: mézharmat, ettől ragadós, fényes felületűvé válik a levél. Védekezés: első lépéskén mossuk le a növényt, leveleket langyos vízzel, majd hagyjuk megszáradni a vegyszeres kezelés előtt.

Veszedelmes kártevő: a pajzstetű
Miért sárgul a leander levele?
http://ezermester.hu/cikk-5284/Miert_sargulnak_a_leander_levelei_

Mitől sárgulnak a leander levelei? Az ezermester cikkében olvashatunk a sárgulást kiváltó okokról. Túl- vagy alul öntözés? Tápanyaghiány? Földcsere...

Miért sárgul a leander levele?
Alattomos, bújkáló ellenség: a takácsatka
http://nol.hu/lap/lakaskulcs/20111014-leanderek_veszelyben

Amennyiben takácsatka fertőzésre gyanakszunk, nem szabad késlekedni, azonnal cselekedni kell. Aki ilyen növénnyel indul a télnek, biztos lehet benne, hogy tavaszra kopasz virgácsot talál az edényben. Ha nem figyelünk eléggé, észrevétlenül teszik tönkre a növényt.

Alattomos, bújkáló ellenség: a takácsatka
Levendulával a levéltetvek ellen
http://www.funzine.hu/hu/2012-01-fuben-faban-levendula/

A levendulának már több ezer éves sikertörténete van. Használják gyógyászati célra, molyok ellen, kozmetikumokhoz, konyhákban, s a kertben is hasznát veheted a levendulának: nemcsak a molyok, hanem általában az összes rovarkártevő messze elkerüli. Ha rózsa vagy leander mellé ülteted, a levéltetvek meg sem közelítik a haszonnövényeidet!

Levendulával a levéltetvek ellen
A leánder károsítói és betegségei
http://kertpont.hu/index.php?menu=cikk&CId=734

A csodás virágú leander, kedvelt dísznövényeink egyike. Tekintsük át betegségeit és kártevőit. Érdemes gyakran figyelni a hajtásokat, hogy tapasztalunk-e elváltozásokat. Gyakran előfordul, hogy amikor bevisszük teleltetni, egyúttal a kártevők is bekerülnek, melyek szépen felszaporodnak, így tavaszra egy legyengült növényt hozunk ki. Az utóbbi években, sajnos hazánkban is megjelent a Pseudomonas syringae pv. savastanoi okozta Pseudomonászos rákosodás, mely a növény valamennyi zöld részén néhány mm-es méretű, feketés színű daganatokat okoz.

A leánder károsítói és betegségei
Levéltetű írtás házi szerekkel
http://ezertipp.hu/leveltetu-irtasa

Rózsa, leander egyaránt gyakori a kertekben, sajnos a rajtuk élősködő levéltetű is. A cikkben házi praktikákat olvashattok, hogyan lehet irtani a levéltetűt otthon fellelhető szerekkel. Csodakeverék cukorból, vízből, ecetből, mosogatószerből.

Levéltetű írtás házi szerekkel
A leanderek károsítói
http://www.novenyorvos.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=145:a ...

www.novenyorvos.hu - Növényorvos portál és növényvédő szer webáruház. Hasznos cikk a leanderek károsítóiról: baktériumos és gombás betegségek, kártevők ismertetése. Az oldalon vásárolhat a növénypatikából, valamint kérheti szakember segítségét kár- és kórkép meghatározásra és / vagy helyszíni szemrevételezésre, szaktanácsadásra!

A leanderek károsítói
Leanderrák szaktanácsadás
http://www.gazdabolt.hu/index.php?route=account/customer_support/posts&topic ...

Gazdabolt.hu - Szaktanácsadás. Kérdések és válaszok a leanderrákkal kapcsolatban.

Leanderrák szaktanácsadás
Hirdetések
Oldal leírása
leander.wyw.hu: A leanderek (Nerium oleander), a mediterrán hangulatú kertek királynői. Népszerűsége mérgező nedvei ellenére, töretlen hazánkban. Leanderekkel foglalkozó weboldalak gyűjteménye és információk minden mennyiségben, ami fontos kiindulópont lehet minden leander kedvelő és tulajdonos számára. Leanderek gondozása, igényei, szaporítása, metszése, teleltetése, valamint betegségei, és kártevői.
Gyűjteményünkben 138 válogatott leander témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Aktív linkek: 138 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 1 | Linkre kattintás összesen: 27743