Leander szaporítása, leander hajtatás, leander gyökereztetés > Leander - wyw.hu

Talált weboldalak ebben a kategóriában: Leander szaporítása, leander hajtatás, leander gyökereztetés > 12 weboldal. Kategória leírása: A leanderek szaporítása nem bonyolult, lehet magról, de a leggyakoribb és legegyszerűbb módja a hajtások gyökereztetése.
Szponzorált linkek
Szaporítási tanácsok
http://leanderek.gportal.hu/gindex.php?pg=14401038

A leander szaporítása történhet magról vagy hajtásról. A leggyakoribb és leggyorsabb módja, a hajtások gyökereztetése, mellyel az anyanövénnyel megegyező leandereket nyerünk. A magról történő szaporítás nehézkes és lassú, ám előnye, hogy ezekből a magokból nem feltétlen olyan növényünk lesz, mint az anyanövény így különleges virágú leandereink lehetnek. Az oldalon részletes szaporítási útmutatót, tanácsokat, tapasztalatokat találnak.

Szaporítási tanácsok
Bioplant INCIT gyökereztető hormonok
http://bioplant.hu/

A Bioplant Kertészeti Laboratórium weboldala. INCIT gyökereztető hormonok, melyek serkentik, fokozzák a leander dugványok gyökeresedését. Így nagyobb biztonsággal valósul meg a gyökérképződés.

Bioplant INCIT gyökereztető hormonok
Leander mag csíráztatás
http://www.leanderbolt.hu/csiraztatas

Kétféle módon csíráztathatunk: A magot egyből földbe ültetjük. Érdemes a földet magas hőmérsékleten fertőtleníteni. Másik módszer a vízben csíráztatás és csak utána kerül földbe, itt a legjobb a gyökereztetési eredmény. Mindkét módszer pontos leírását megtaláljátok az oldalon, fotókkal illusztrálva.

Leander mag csíráztatás
Gyökereztetés
http://www.leanderbolt.hu/gyoekereztetes

Legfontosabb szabály, hogy csak egészséges növényről vágjunk hajtást. A félfás hajtás a legmegfelelőbb, fertőtlenített metszőollót használva. A gyökereztetéshez a 20-25 C fokos helység a legalkalmasabb, vízébe pedig faszenet és fűzfa ágat kell tenni. A faszén arra szolgál, hogy a növény ne rothadjon, büdösödjön, a fűzfa ág pedig olyan hasznos hormonokat tartalmaz, ami a leander gyökereztetésében nagy szerepet játszik...

Gyökereztetés
Leanderfiókák avagy házilagos sokszorosítás
http://nol.hu/lap/lakaskulcs/20110805-a_sajat_leanderfioka_ertekesebb

Manapság ugyan már nem olyan drága az üzletekben, főleg, ha figyelembe vesszük, hogy különlegeset is beszerezhetünk. Egy jó kertész nemcsak életben tudja leandereit tartani, hanem szaporítani is képes őket. Vegyük azért figyelembe, hogy a növények számának gyarapodásával, helyet is kell találnunk nekik télire. A dugványozás genetikai értelemben klónozás, az anyanövényt látjuk viszont. Előfordulhat, hogy sikertelen lesz a gyökereztetés, ezért nem árt, ha egyszerre több leandert hajtatunk.

Leanderfiókák avagy házilagos sokszorosítás
Magvetés, magról való szaporítás
http://www.pirosleander.eoldal.hu/cikkek/leanderek/leander-magok.html

Érdemes kipróbálni a magról való szaporítást, mert egyedi színek jöhetnek létre. Ne keseredj el, ha elsőre nem sikerül. Magvetés, magról való szaporítás képekkel illusztrálva. Téli és tavaszi magszaporításomat láthatjátok.

Magvetés, magról való szaporítás
Magtok: leander mag szedése
http://www.leanderbolt.hu/magtok

Magtok csak elvirágzás után kezd fejlődni, akkor érik be, amikor megbarnul, szárad és szétnyílik. Csak abban az esetben hagyjuk fejlődni, ha szaporítással próbálkozunk, mert sok energiát elvesz a növénytől. Magtokot egyébként nem minden leander képes hozni, a szimpla virágúnál gyakoribb.

Magtok: leander mag szedése
Magok vetése
http://www.eviragbolt.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=65:lea ...

Aki belevág a magról való szaporításba, türelmesnek kell lennie, nem mindig sikeres. Érdemes földkeveréket készíteni tőzegből és virágföldből. A tapasztalat szerint kb. 4 hét mire kikel, de ez tovább is tarthat. Az oldalon megtaláljátok az útmutatást hogy szaporítsatok leandert magról.

Magok vetése
Szaporítás magról, vízben
http://www.eviragbolt.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=71:lea ...

Az oldalon megtaláljátok, hogyan kell magról szaporítani, de a gyökereztetés most nem földben, hanem vízben történik. A lépései képekkel vannak illusztrálva. Érdekessége a magról való szaporításnak, hogy nem lehet tudni milyen leanderben gyönyörködhetünk a második évben. Sok sikert és kitartást!

Szaporítás magról, vízben
Dugványozás
http://www.eviragbolt.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=72:lea ...

A dugványozással az anyanövénnyel megegyező leanderünk lesz. A levágott hajtást gyökereztethetjük földben vagy vízben. Érdemes gyökereztető szert beszerezni, mert garantáltabb a siker.

Dugványozás
Kert-ész tippek
http://www.kertépítés.hu/leander.html

A leander szaporításának legegyszerűbb módja, a hajtások gyökereztetése, ami a leggyakoribb, mivel többnyire sikeres. Ínyencek megpróbálkozhatnak a magról való szaporítással is, ami kissé kényesebb, de különböző és különleges virágú leandereink lehetnek. Magokat egy babhüvely-szerű tokból nyerhetünk, ami széthasad, amikor beérik.

Kert-ész tippek
Érdekes szaporítási módszer
http://alag3.mfa.kfki.hu/vendeg/index/ketkezi/anzix/leander/leanderszaporita ...

Igazi kuriózumra bukkanhatsz az oldalon: Egy érdekes szaporítási módszer 1931-es Kertészeti könyvből. Annyit elárulok, hogy a hajtásokat, magán a leanderfán gyökereztetik meg, ami roppant érdekes megoldás.

Érdekes szaporítási módszer
Hirdetések
Oldal leírása
leander.wyw.hu: A leanderek (Nerium oleander), a mediterrán hangulatú kertek királynői. Népszerűsége mérgező nedvei ellenére, töretlen hazánkban. Leanderekkel foglalkozó weboldalak gyűjteménye és információk minden mennyiségben, ami fontos kiindulópont lehet minden leander kedvelő és tulajdonos számára. Leanderek gondozása, igényei, szaporítása, metszése, teleltetése, valamint betegségei, és kártevői.
Gyűjteményünkben 138 válogatott leander témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Aktív linkek: 138 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 1 | Linkre kattintás összesen: 27743